www.hardware98.com



شما وارد نشده ايد.

کلامی از مدیر

هدف این سایت کسب درآمد نیست !، قصد ما ایجاد مکانی برای تبادل اطلاعات در زمینه آی تی بین کاربران است. برای استفاده از تمام امکانات سایت عضو شوید.

با تشکر مهدی رفیعی.

جهت راهنمایی در تلگرام @mehdirafii

ترایاک

امتیاز کاربران
ضعیفعالی 

 

 

 

 

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
نماد فنی ترایاک

ترایاک (به انگلیسی: TRIAC سرنام Triode for Alternating Current)، قطعه‌ای الکترونیکی است که در صورت فعال‌شدن (تریگر) می‌تواند جریان الکتریکی را در هر دو جهت از خود عبور دهد. ترایاک عملکردی مانند تریستور اما بصورت دو طرفه دارد.

ترایاک را می‌توان دو تریستور مکمل (که یکی توسط آند و دیگری توسط کاتد تریگر می‌شود) مدل کرد که بصورت موازی اما در جهت برعکس به هم متصل شده‌اند و گیت آنها نیز به یکدیگر متصل شده است. ترایاک می‌تواند با ولتاژ مثبت یا منفی که به پایهٔ گیت آن اعمال میشود، تریگر شود. (ولتاژ گیت نسبت به پایهٔ A1 که MT1 نیز خوانده می‌شود سنجیده می‌شود). یا یک پالس فعال‌سازی به پایهٔ گیت، ترایاک به شرایط هدایت می‌رود و تا زمانی که جریان عبوری از حد مشخصی پایین‌تر نیاید در همان شرایط باقی می‌ماند. این جریان مرزی را جریان نگهدارنده می‌گویند. این اتفاق می‌تواند در انتهای هر نیم سیکل از یک جریان متناوب (مانند برق شهر) رخ دهد. این خاصیت باعث شده است که ترایاک یک سوئیچ پراستفاده در مدارات AC شود که می‌توان با آن جریانهای الکتریکی بسیار بالا را توسط یک جریان ضعیف کنترل کرد. بعلاوه، با اعمال پالس در یک نقطهٔ خاص کنترل شده، می‌توان درصد جریان عبوری از بار را تحت کنترل درآورد که به این تکنیک کنترل فاز می‌گویند.

بر خلاف دیاک، در ترایاک‌ها پایه‌های آند ۱ و آند ۲ با هم تفاوت دارند و جهت قرارگرفتن آن‌ها در مدار مهم است.[۱]

 

 

 

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تغییر کد امنیتی

فرم ورود

چه کسی آنلاین است؟

ما 8 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

منوی آموزش های سایت

آخرین کاربران عضو شده

آمار بازدید کننده گان سایت ما


امروز47
دیروز41
این هفته333
این ماه558
مجموع216176

آی پی بازدیدکنندگان : 3.146.176.254
Unknown AppleWebKit Unknown Sun 12 May 2024 19:47 توسعه یافته توسط سایت