www.hardware98.com



شما وارد نشده ايد.

کلامی از مدیر

هدف این سایت کسب درآمد نیست !، قصد ما ایجاد مکانی برای تبادل اطلاعات در زمینه آی تی بین کاربران است. برای استفاده از تمام امکانات سایت عضو شوید.

با تشکر مهدی رفیعی.

جهت راهنمایی در تلگرام @mehdirafii

ترانزیستور

امتیاز کاربران
ضعیفعالی 
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
چند نمونه ترانزیستور
چند نمونه ترانزیستور

ترانزیستور یکی از مهمترین قطعات الکترونیکی می‌باشد. ترانزیستور یکی از ادوات حالت جامد است که از مواد نیمه رسانایی مانند سیلیسیم و ژرمانیم ساخته می‌شود. یک ترانزیستور در ساختار خود دارای پیوندهای پیوند نوع N و پیوند نوع P می‌باشد.

ترانزیستورهای جدید به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند: ترانزیستورهای اتصال دوقطبی (BJT) و ترانزیستورهای اثر میدانی (FET). اعمال جریان در BJTها و ولتاژ در FETها بین ورودی وترمینال مشترک رسانایی بین خروجی و ترمینال مشترک را افزایش می‌دهد، از اینرو سبب کنترل جریان بین آنها می‌شود. مشخصات ترانزیستورها به نوع آن بستگی دارد.

لغت «ترانزیستور» به نوع اتصال نقطه‌ای آن اشاره دارد، اما انی سمبل قدیمی با سمبل‌هایی را کردند که اختلاف ساختار ترانزیستور دوقطبی را به صورت دقیقتر نشان می‌داد، اما این ایده خیلی زود رها شد.[نیازمند منبع]

در مدارهای آنالوگ، ترانزیستورها در تقویت کننده‌ها استفاده می‌شوند، (تقویت کننده‌های جریان مستقیم، تقویت کننده‌های صدا، تقویت کننده‌های امواج رادیویی) و منابع تغذیه تنظیم شده خطی. همچنین از ترانزیستورها در مدارات دیجیتال بعنوان یک سوئیچ الکترونیکی استفاده می‌شود، اما به ندرت به صورت یک قطعه جدا، بلکه به صورت بهم پیوسته در مدارات مجتمع یکپارچه بکار می‌روند. مداراهای دیجیتال شامل گیت‌های منطقی، حافظه با دسترسی تصادفی (RAM)، میکروپروسسورها و پردازنده‌های سیگنال دیجیتال (DSPs) هستند.

ترانزیستور می‌تواند به عنوان سوییچ نیز کار کند. ترانزستور سه پایه دارد.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تغییر کد امنیتی

فرم ورود

چه کسی آنلاین است؟

ما 12 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

منوی آموزش های سایت

آخرین کاربران عضو شده

آمار بازدید کننده گان سایت ما


امروز18
دیروز74
این هفته312
این ماه2276
مجموع206183

آی پی بازدیدکنندگان : 3.239.2.192
Unknown ? Unknown Thu 30 Nov 2023 04:47 توسعه یافته توسط سایت